Wie zijn wij?

Vanaf mijn jongste kindertijd ben ik al bezig met alles wat groeit en bloeit. Ik ben opgegroeid aan de rand van Ederveen waar ik vanuit huis de tuin in kon en de weilanden. Daar is mijn liefde voor de natuur ontstaan.

Als kleuter ben ik samen met mijn moeder begonnen met het zaaien en stekken van planten. Ook was ik een ster in het planten van sinaasappel pitten in bloempotten. Op mijn 6e kreeg ik mijn eerste tuintje waar veel bloemen in stonden. Toen ik 16 was heb ik mijn eerste kas gekocht. op mijn 20e had ik een collectie van meer dan 100 verschillende soorten buxus.

Na mij schooltijd heb ik 2 jaar in Rijnsburg gewerkt daar ben ik hypericums tegen gekomen en heb toen besloten als een van de eerste ze te gaan kweken. Dit heb ik 15 jaar gedaan.

Omdat ik een grote collectie planten had opgebouwd ben ik daar op een gegeven moment stek van gaan kweken en had tijd om de resterende tijd  tuinen aan te leggen en te onderhouden hier ging het al om groene tuinen met veel bloemen.

Door mijn grote passie voor bijen en de natuur heb ik in 2014 besloten om alleen nog duurzame insecten vogel amfibieën tuinen te maken.

Hierover wil ik graag vertellen en geef daar regelmatig lezingen over als uw vereniging daar belangstelling voor heeft kunt u met mij daar contact opnemen.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Dit is de gedachte achter Happybeeplant.

Missie

Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Dit is de gedachte achter Happybeeplant.

Toen ik in 2014 begon met het kweken van insecten planten vond ik dat dit zonder bestrijdingsmiddelen moest gebeuren, maar dan ook absoluut zonder bestrijdingsmiddelen.

In een bijen en insectentuin creëren wij een restaurant en snackbar voor bijen en vlinders als daar vergif op zit heeft dat gevolgen voor het voortbestaan van de insecten.

Visie

In een tijd dat de insecten bestand en soorten rijkdom hardt achteruit gaat ben ik blij dat ik de mogelijkheid en kennis heb om planten te kweken en tuinen te maken die in alle vormen insecten vriendelijk zijn en duurzaam.

In een tuin hoe klein of groot is er mogelijkheid om de biodiversiteit te vergroten. Deze tuinen kunnen dan ook duurzaam gemaakt worden door het hemelwater in de grond onder de tuin te laten bezinken.

Oude materialen hergebruiken is ook een mogelijkheid  dit werk ook nog kostenbesparend.

Onze bijen

Imkerij

Zeg je Pieter dan zeg je bijen,. Generaties lang worden er al bijen gehouden in mijn familie. Rond 1900 hadden mijn overgroot ouders al bijen zie foto. Oma van mijn vader
Mijn opa aan mijn moeders kant zie foto had veel bijen heel veel bijen wel eens meer dan 300 korven. Daar ben ik voor het eerst met bijen in aanraking gekomen en met het bijenvirus geïnfecteerd. Als klein kind mocht ik al de korven omdraaien om er in te kijken en mee kasten openmaken.
Later ben ik begonnen met al dan niet met hulp om zelf zijn bijen te verzorgen. Na zijn overlijden heb ik de bijenhouderij overgenomen.
Inmiddels heb ik zo een beetje alle cursussen op het gebied van bijenhouden gevolgd en geef zelf de drachtplantencursus voor diverse imkerverenigingen.
Door selectie in mijn bijen heb ik naar jaren bijen die super zachtaardig zijn( kijk daarvoor op mijn facebook waar regelmatig filmpjes te zien zijn,) dit geeft mijn de mogelijkheid om voor mensen die dat willen ook een keer in een kast te kijken groepen kan ook. Hierbij geef ik ook uitleg over wat te zien is en gaan we honing proeven die net in de raat zit.